torsdag, juni 07, 2007

Afkoblede brugergrænseflader med CAB

Composite UI Application Block hedder det og er f.eks. beregnet til de steder hvor man gerne vil have at en bruger skal kunne bruge flere applikationer der skal opføre sig som en.


Det er lavet således at man laver en hoved applikation, og der i specificerer man nogle egenskaber alle klient applikationerne skal bruge. Det kan f.eks. være at specificere at der en flade til i applikationen de underliggende programmer kan udnytte. Derudover kan det være ressourcer der specificeres, som f.eks. hvad er valgt.

Alle de underliggende applikationer kan udvikles helt adskilt og kan kommunikere med hinanden uden at kende hinanden. Det goeres igennem de kanaler hovedapplikationen har specificeret.

Et eksempel på noget, der både skal anvendes af alle applikationer, men som samtidigt kan være nødvendigt at lægge ud som plugin, er sikkerhed. Hvis man udvikler en applikation, som kun skal anvendes af én kunde, kan man godt lægge sikkerhed ind som en del af hovedapplikationen, men hvis man udvikler produkter, som kan anvendes af flere kunder, kan man i stedet lægge det ned i en (flere) komponent, som kan udskiftes alt efter om kunden ønsker sikkerhed via certifikat, fingeratryk, password, etc.


Det hele saettes sammen runtime vha. Dependency Injection i en plugin arkitektur.


Til at understøtte det hele er der Smart Client Software Factory, der kan generere noget af det for en.

Ingen kommentarer: