fredag, juni 08, 2007

Why Software SUCKS

...det var titlen på et indlæg jeg deltog i tidligere. Der var fuldt hus og mere til - så meget at foredragsholderen blev lidt paf og måtte tage billeder til scrap-bogen. Nu var det heller ikke det største lokale på messen, men alligevel må vi være en del, der synes at software kune være bedre.

Der var som sådan ikke så meget nyt under solen:
  • Udviklere synes det er sjovt at skrive fancy kode, men det er ikke sikkert at brugeren har et behov for denne funktionalitet - den kan snarere bidrage til forvirring og frustration.
  • For ti-tolv år siden var kun en brøkdel af den nuværende brugerskare på nettet, og de, der var, var nørder, som tænkte på samme måde som de, der leverede inholdet/ydelserne. Siden da er brugerskaren mere end 500-doblet, men uden at man nødvendigvis tænker på at brugeren derved også er en anden.
Som eksempel brugte han docking-mulighederne i office. Kommer en almindelig bruger til at flyttet på en værktøjslinie, kan dette medføre frustration over hvad der er sket (forudsat at brugeren ikke kender til konceptet).

Hans hovedpointe var "Kend din bruger for han er ikke dig" - en lille reminder til os nørder.

Et eksempel en god app var google, hvor man default får vist google i det sprog som IP-adressen tilhører, men hvor man meget nemt kan sætte en cookie, hvis man ønsker et andet sprog. Modsætningen hertil var UPS (amerikansk postselskab), hvor man på deres hjemmeside først skal vælge et land, før man overhovedet kan få noget funktionalitet. Og her var der da også muligt at sætte en cookie, men det skulle man selv vælge (hvilket brugeren først gør ved 2., 3. eller måske 4. besøg). Før der er valgt sprog, kan man ikke lave noget som helst, og hans pointe var, at man skal klikke en hel det, før man kan komme til f.eks. at søge via Track and Trace. I modsætning hertil, kunne han i google sætte et T&T-nummer ind i søgefeltet og herefter få vist et hit, der foreslog at gå direkte til UPS' T&T service. Altså meget hurtigere, end på UPS' site!

Ingen kommentarer: